Vinalia - Conacul din Ceptura oferă cazare cu aer condiționat în Ceptura de Jos. Această proprietate pune la dispoziția oaspeților camere de familie și o terasă la soare. Proprietatea oferă o saună, facilități de spa, un restaurant și acces gratuit la internet WiFi în toată proprietatea. Toate camerele pensiunii au dulap, TV cu ecran plat, baie privată, lenjerie de pat și prosoape. Vinalia - Conacul din Ceptura servește un mic dejun continental în fiecare dimineață. Unitatea de cazare are șemineu în aer liber. La Vinalia - Conacul din Ceptura, oaspeții pot juca biliard, tenis de masă și darts. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Henri Coandă, situat la 71 km, iar pensiunea oferă un serviciu de transfer de la/la aeroport, la un cost suplimentar.
Informatii despre gazda
Pentru că ne-am imaginat că ecare experiență aici o vom transforma într-un moment de celebrare a vinului, denumirea conacului a venit resc: i-am spus Vinalia, gândindu-ne la Sărbătorile Romane închinate vinului și viilor. Vinalia erau festivaluri care aveau loc primăvara și toamna în Imperiul Roman și unde locuitorii cetății se adunau pentru o primă degustare a vinului produs în recolta precedentă (Vinalia Urbana) sau pentru a marca un episod esențial din an: culegerea strugurilor și pregătirea vinului de la debutul toamnei (Vinalia Rustica). Spectacolul era însoțit de memorabile ritualuri religioase și ofrande aduse zeităților. Acestea erau invocate prin rugăciuni pentru îmblânzirea naturii care să protejeze bogăția recoltei de struguri pentru anul următor. Inspirați de ceea ce însemna Vinalia, care privea vinul ca liant al vieții sociale, am ales să păstrăm casa pe care am găsit-o. Să o recondiționăm și să-i dăm o viață nouă. Așa că, în 2012, casa a devenit un conac boieresc în mijlocul a 10 hectare de viță de vie, pe care între timp am replantat-o. Și așa a început povestea noastră.
Pe când băteam drumul vinului întru recunoaștere și degustare, locurile în care puteai să înnoptezi erau puține. Ne-am luat după indicatoarele cu Drumul Vinului și așa am poposit la Ceptura de Jos. Și imediat ce-am ajuns, locul și casa în ruine pe care am găsit-o acolo ne-au vrăjit. Așa că am cumpărat jumătate de hectar de vie în 2011, cu gândul să punem apoi bazele unei case cu loc de degustat și o poveste unică. Un loc care să primească, găzduiască și încânte iubitorii de vin.
Conacul nostru este situat într-o microzonă cu climă moderat-călduroasă semiumedă, cu un relief moderat accidentat. Relieful și clima sunt prietenoase pentru crescutul viţei de vie, pe care o veţi regăsi cât cuprindeți cu ochii în jurul conacului. În 10 hectare de vie, avem struguri albi – sauvignon și tămâioasă, și patru soiuri de struguri roșii: merlot, fetească neagră, cabernet sauvignon și shiraz. Dacă ne uităm în documente o ciale, a ăm că denumirea localităţii Ceptura – Dealu Mare vine de la Gârla Cepturei. Apa și-a luat denumirea de la cuvântul “cep” care înseamnă butuc de vie. Deci vinul se a ă în ADN-ul locului. Numele Ceptura apare în documente în secolul XVIII la Dionysos Fotina în „Istoria Daciei” şi de atunci a rămas neschimbat. VINUL CONACULUI În 2016, pentru prima dată, am făcut și vinul nostru. În Crama Conacului s-au produs Sauvignon Blanc, Fetească Neagră, Tămâioasă Românească în 2 variante (demisec și sec), Rose din Merlot și Shiraz, iar până la nalul anului vom servi și Merlot și Cabernet Sauvignon