History Apartments Cetății se găsește în Sibiu, la 3 minute de mers pe jos de Piaţa Mare și la 800 m de Piaţa Unirii, și are vedere la oraș și WiFi gratuit. Fiecare unitate oferă o terasă, un televizor cu ecran plat cu canale prin cablu, o zonă de luat masa, o chicinetă bine utilată și o baie proprie cu duș, articole de toaletă gratuite și un uscător de păr. Oaspeții au la dispoziție de asemenea un cuptor cu microunde, o plită și prăjitor de pâine, precum și o cafetieră și un ibric electric. La acest apartament este disponibil un serviciu de închiriere de biciclete. Printre punctele de atracție populare situate în apropiere de History Apartments Cetății se numără Pasajul Scărilor, Turnul Sfatului din Sibiu și Piaţa Albert Huet. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internaţional Sibiu, situat la 5 km de History Apartments Cetății.
Informatii despre gazda
Proprietatea este situata intr-o cladire -monument istoric, din centrul istoric al municipiului Sibiu.Cladirea este amplasata intre doua strazi renumite din Sibiu: str. Tipografilor si str. Cetatii (cea mai frumoasa strada din Sibiu).Are intrari din ambele strazi. Pe strada Tipografilor se poate parca masina , strada Cetatii fiind pietonala. Intrarea la proprietate, dinspre strada Cetatii, este exact vis a vis de intrarea Muzeului de Stiinte Naturale.La 50 de metrii de proprietate, pe strada cetatii se afla Filarmonica de Stat din Sibiu.Ceva mai incolo la 100 de m se afla Parcul Cetatii ,ideal pentru o plimbare de seara. Foarte aproape de proprietate,trecand prin Piata Shiiller, strada Tipografilor se intersecteaza cu strada Papiu Ilarian, unde se afla casa in care s-a nascut si a copilarit Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Foarte aproape de proprietate se afla Piata Mare, Muzeul National Brukenthal, Piata Mica, Podul Minciunilor si in general toate obiectivele turstice centrale ale Sibiului.
Strada Cetatii,cea mai frumoasa strada din Sibiu, a fost construită în perioada medievală, ca drum de legătură între turnurile de apărare ale oraşului din această zonă, deservind astfel zidul de apărare construit între secolele XIII şi XIV, care aparţine celei de-a treia incinte de fortificaţii a oraşului. Astăzi, strada Cetăţii este încă străjuită de cele trei turnuri medievale de apărare, lucrate din piatră şi cărămidă, respectiv Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor şi Turnul Dulgherilor, ultimele două fiind legate între ele printr-o galerie acoperită din lemn.Pe aceasta strada puteti vedea:Sala Thalia, construita in anul 1787 de Martin Hochmeister initiatorul primei librarii de la noi din tara, constructia fiind o adevarata bijuterie arhitecturala. Muzeul de Stiinte Naturale, cu 1.686.000 de piese, clădirea a construită în in 1895 in stilul Renașterii italiene târzii. Parcul Cetatii, promenadă amenajată prima dată in 1791 în locul șanțurilor si lacurilor de sub zidul de sud al cetății, denumit și "Promenada Invalizilor".Actuala amenajare a parcului,inclusiv spațiul dintre ziduri,dateaza din 1928.Astăzi, aleea principală a parcului este însemnată cu numele unor celebritati